Projecten

Verduurzaming van Medisch Centrum De Sionsberg

In opdracht van Cofinimmo en Superstone NV zet Damstra Duurzaam zich in voor de verduurzaming van Medisch Centrum De Sionsberg in Dokkum. Dit project omvat de installatie van maar liefst 1594 zonnepanelen en de oprichting van een laadplein voor elektrische voertuigen. In samenwerking met Solshare BV gaat Damstra Duurzaam in week 45 van start met de werkzaamheden. De oplevering wordt eind januari 2024 verwacht.

Het systeem wordt zo ontworpen dat in de toekomst makkelijk uitbreiding van batterijopslag kan worden gerealiseerd. Dit zorgt ervoor dat overtollige energie niet terug gaat naar het net, maar wordt gebruikt door de gebruiker zelf. Damstra Duurzaam is trots om bij te dragen aan deze nieuwe stap in de gezondheidszorg en de verduurzaming van dit waardevolle centrum.

Projecten

Zonnepanelen voor groene energie

Dit mooie project bevat de levering en installatie van 1594 zonnepanelen van JINKO Solar met een vermogen van 470WP, wat resulteert in een totaal vermogen van 749.180WP. Deze zonnepanelen hebben een geschatte jaarlijkse opbrengst van 670.000 kWh, wat gelijkstaat aan de energiebehoefte van zo’n 225 huishoudens.

De zonnepanelen worden strategisch geplaatst op 11 verschillende daken en zullen in oostelijke en westelijke positie worden geïnstalleerd. Dit zorgt voor een gelijkmatige spreiding van de opbrengst gedurende de hele dag. Het systeem wordt ondersteund door Sunbeam, een geavanceerd montagesysteem voor zonnepanelen. De installatie is ontworpen met 6 Huawei-omvormers, die zijn aangesloten op 2 netaansluitingen.

Laadplein voor elektrische voertuigen

Naast de zonnepanelen, omvat het project ook de realisatie van een laadplein voor elektrische voertuigen. Twee laadpunten van AC 22kW zullen worden geïnstalleerd bij de huisartsenpost en vier AC 22kW-laadpunten inclusief een DC-snellader van 120kW zullen beschikbaar zijn voor bezoekers op de parkeerplaats. Dit maakt snel opladen van elektrische voertuigen mogelijk en stimuleert duurzame mobiliteit.

Damstra Duurzaam zal tevens alle elektrotechnische werkzaamheden voor de zonnepanelen en het laadplein uitvoeren, inclusief de installatie van een nieuwe hoofdverdeler en een onderverdeler voor de laadpunten.

Medisch Centrum De Sionsberg

Medisch Centrum De Sionsberg is voortgekomen uit het voormalige ziekenhuis in Dokkum, dat in 2014 zijn deuren sloot. In 2015 heeft dit pand een nieuwe bestemming gekregen als specialistisch zorgcentrum voor de regio onder de naam Sionsberg. Hier bieden verschillende zorgaanbieders diverse diensten en specialismen aan.

Projecten