Projecten

1220 zonnepanelen voor manege De Mennoruiters in Burgum

Ze liggen er op! Wij hebben afgelopen weken 1220 zonnepanelen, verdeeld over vier dakvlakken, op de rijhallen van Manege de Mennoruiters in Burgum mogen installeren. Hiermee wekt de manege zo’n 360.000 kWh groene stroom per jaar op. Dit staat gelijk aan het verbruik van circa 118 huishoudens. Dit is een besparing van ruim 212.700 kg Co2 per jaar. Met dit zonnepark kan er dus een flinke duurzame impact worden gemaakt. Zo draagt de rijvereniging bij aan het produceren van groene energie.

Wij leveren en monteren hierbij een nieuwe compact station van 630KVA samen met een nieuwe hoofdverdeler. Als je veel energie nodig hebt en aangesloten wordt op het hoogspanningsnet van de netbeheerder, heb je een Transformatorstation nodig. Transformatorstations zijn er in verschillende soorten: Compact, Betreedbaar of Inpandig. Met een compact station kiest de manage voor een station dat weinig ruimte inneemt en perfect werk levert.

Projecten

SMA omvormer

Wij hebben een nieuw compact station van 630KVA samen met een hoofdverdeler mogen leveren en installeren. Om het geheel niet te veel op het terrein te laten opvallen, heeft van der Wal hout een speciale kast op het terrein geplaatst. Hierin is ruimte gemaakt om 6 STP 50-40 omvormers van SMA te installeren.

Projecten

Onderconstructie

Als onderconstructie hebben wij gekozen voor van der valk Solar systems. Deze montagesystemen zijn ontwikkeld met alle aandacht voor dak- en windbelasting en voldoen daarmee aan de hoogste veiligheidseisen en wereldwijd geldende normeringen.

Kabel management

Om een wirwar aan kabels te voorkomen managen wij de kabels door middel van RoofSupport, dit biedt de mogelijkheid om bekabeling achter PV panelen op de juiste manier te begeleiden en vervolgens in combinatie met de daksteunen naar de inverters te brengen. De zichtbare kabelgoten hebben we voorzien van zetwerk in de ralkleuren van de gevel.

Drone

Om de exacte maatvoering van de daken te berekenen, hebben wij het dak ingevlogen met een drone. Ook de windbelasting wordt in het berekeningen meegenomen.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden voor zonnepanelen op uw pand? Neem dan eens contact met ons op. Wij vertellen u graag alle (on)mogelijkheden.

Projecten
Projecten

Extra uitbreiding met 537 zonnepanelen op het dak van de nieuwe rijhal

In januari 2023 mochten wij weer zonnepanelen installeren maar nu op de nieuwe rijhal. Wij hebben in totaal 537 zonnepanelen van het merk JINKO Solar geplaatst met een vermogen van 455WP. Dit komt op een totaal vermogen van 244.335 WP, welke een jaarlijkse opbrengst heeft van 211.456 kWh.

Samen met de andere 1220 zonnepanelen produceren zij nu zo’n 570.000 kWh aan groene stroom wat gelijk staat aan 217 huishoudens. En hiermee maakt de manege een impact aan het leveren van groene stroom.

Technische informatie:
Type paneel: JINKO Solar 455WP
Totaal vermogen: 244.335WP
Circa jaarlijkse opbrengst: 211.456kWh
Omvormers: SMA COre 2 STP 100-
Onderconstructie Van der Valk Solar
Type dak: Sandwich oost en west georiënteerd
Opgeleverd: Januari 2023

Projecten