Projecten

Verduurzamen woningen Wonen Noordwest Friesland

Damstra Duurzaam werkt sinds 2019 in opdracht van Wonen Noordwest Friesland aan de verduurzaming van huurwoningen. Met trots kunnen we zeggen dat we inmiddels bijna 1.250 huurwoningen hebben voorzien van zonnepanelen. Ons team van drie monteurs installeert wekelijks gemiddeld 9 woningen om ze voor te bereiden op een duurzame toekomst. En we zijn nog lang niet klaar, want voor 2023 staan er al meer dan 400 huurwoningen op de planning om te worden voorzien van zonnepanelen. Om de bewoners nog sneller van dit extra comfort te voorzien, worden er zelfs twee teams ingezet.

Een goede samenwerking en onderlinge communicatie tussen Damstra Duurzaam en Wonen Noordwest Friesland is van groot belang bij de verduurzaming van huurwoningen. Door regelmatig te overleggen en informatie uit te wisselen kunnen beide partijen goed inspelen op de behoeften van bewoners en de voortgang van de verduurzamingstrajecten. Zo kunnen we snel handelen bij eventuele problemen en gezamenlijk zoeken naar de best passende oplossingen. Door deze goede samenwerking kunnen huurwoningen op een efficiënte en duurzame manier worden voorzien van zonnepanelen.

Wonen Noordwest Friesland bespaart door het plaatsen van de zonnepanelen wel 9.966 kg CO2-uitstoot per dag. Belangrijk om te vermelden is dat deze cijfers schattingen zijn en afhankelijk zijn van vele factoren, zoals de locatie van de zonnepanelen en de weersomstandigheden. Maar met deze cijfers is Wonen Noordwest Friesland klaar voor een duurzame toekomst!

Bewoners genieten van een lagere energierekening

Dankzij onze inzet genieten vele bewoners nu van een lagere energierekening, wat in deze tijd erg fijn is! We zijn trots op onze bijdrage aan een duurzamere toekomst en zetten ons graag in voor nog meer verduurzaming in de toekomst. “Wy binne tige tefreden oer de tsjinst fan Damstra, se tinke mei en soargje dat it wurk dien wurdt” aldus Pier Veldman, werkvoorbereider ontwikkeling en beheer Wonen Noordwest Friesland.

Projecten