Projecten

Nieuwbouw A.P. van den Berg Heerenveen

In opdracht van A.P. van den Berg verzorgen wij de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installatie voor de nieuwbouw van het duurzame en toekomstbestendige nieuwbouwpand van A.P. van den Berg in Heerenveen.

Samen met Heeren 3 Architecten, Bouwbedrijf Lont, Ingenieursbureo Meijer & Joustra BV, Innax en Dak2 vormt Damstra het bouwteam. Door een zorgvuldige formatie van dit bouwteam met partners is een fundering gelegd voor een succesvolle samenwerking en de realisatie van een prachtig nieuwe fabriek en kantoor. Bijzonderheid is dat alle bouwteamleden Friese bedrijven zijn. De start is gelijk na de bouwvak 2022.

Het nieuwbouwpand van A.P. van den Berg bestaat uit een productie- en kantoordeel. De productie bevindt zich aan de straatkant van het terrein, waar de innovatieve apparatuur voor bodemonderzoek in eigen huis worden gemaakt. Het kantoorpand wordt op de de achterzijde gevestigd. De kantoren kijken zo uit op de natuur en de productie staat op deze manier centraal in het straatbeeld.

De oplevering wordt verwacht in augustus 2023.

Projecten

Werktuigbouwkundige installatie

Het werktuigbouwkundige installatiewerk bestaat uit het ontwerpen, leveren, monteren en geheel bedrijfsvaardig opleveren van:

  • Hemelwaterafvoer
  • Binnenriolering
  • Waterinstallaties
  • Sanitair
  • Verwarmingsinstallaties
  • Ventilatie- en luchtbehandelingsinstallaties
  • Koelinstallaties

 

Elektrotechnische installatie

Het elektrotechnische werk bestaat uit het ontwerpen, leveren, monteren en geheel bedrijfsvaardig opleveren van :

  • Brandbestrijdingsinstallaties
  • Elektrotechnische installaties
  • Communicatie- en beveiligingsinstallaties

Feestelijke opening nieuwe bedrijfspand A.P van den Berg

Zaterdag 14 oktober 2023 is het nieuwe bedrijfspand van A.P. van den Berg officieel geopend door Arie van den Berg (aandeelhouder), Friso Douwstra (Gedeputeerde van de Provincie Fryslân en Wethouder Hedwich Rinkes (Gemeente Heerenveen). Vorig jaar is de nieuwbouw gestart en iets minder dan een jaar later is oplevering geweest. Vanuit Damstra waren Teake Damstra (commercieel directeur) en Jos Nauta (projectleider) hierbij aanwezig. Met het nieuwe pand heeft A.P. van den Berg weer een duurzame en toekomstbestendige werkomgeving voor alle collega’s.

Projecten

Hoogste punt van de bouw bereikt op 18 april 2023

Het hoogste punt van de bouw van de nieuwe bedrijfshal met kantoor voor A.P. van den Berg is bereikt. Alles loopt volgens planning en de verwachting is dat A.P. van den Berg rond de bouwvak 2023 gaat verhuizen.

Projecten

Bouw van nieuwbouwpand officieel van start gegaan

Op het Internationaal Bedrijvenpark Friesland in Heerenveen is de bouw van het duurzame en toekomstbestendige nieuwbouwpand van A.P. van den Berg officieel gestart. Op donderdag 22 september 2022 werd deze mijlpaal met de aandeelhouders, wethouder Hedwich Rinkes van Gemeente Heerenveen, het bouwteam en het voltallige personeel van A.P. van den Berg feestelijk ingeluid.

Projecten
Projecten

Contract getekend nieuwbouw bedrijfshuisvesting A.P. van den Berg

Op 13 juli 2022 was commercieel directeur Teake Damstra aanwezig bij het ondertekenen van het contract voor de nieuwbouw van het duurzame en toekomstbestendige nieuwbouwpand van A.P. van den Berg in Heerenveen.

Projecten