Projecten

1427 zonnepanelen voor WestCord Hotels

Bij WestCord Hotels houden ze van groen, zo openden ze in juni het ‘groenste’ hotel van Nederland; Hotel Jakarta Amsterdam. Dertien WestCord Hotels zijn ondertussen Green Key gecertificeerd. In de praktijk betekent dat elke dag bewust en zuinig omgaan met water en energie. Dat doen ze bijvoorbeeld door het gebruik van spaarlampen, lichtsensoren, timers voor verwarming, airco maar ook het scheiden van koffie capsules waarna het gerecycled wordt en oplaadpunten voor elektrisch vervoer. Zonnepanelen mogen in dit rijtje niet ontbreken. Daarom starten wij binnenkort met het plaatsen van ruim 1400 zonnepanelen bij drie verschillende WestCord Hotels.

Met een totaal vermogen van 470.910 Wp, gaat de hotelketen zo’n 423.819 kWh groene stroom per jaar opwekken. Dit staat gelijk aan de energiebehoefte van 141 huishoudens. Hiermee zorgt WestCord Hotels voor 706.365 kg aan Co2 besparing. Met dit zonnepark kan er dus een flinke duurzame impact worden gemaakt. Bij Hotel Seeduyn op Vlieland installeren wij 458 zonnepanelen, op Terschelling krijgt Strandhotel Boschrijck 704 zonnepanelen en Hotel Schylge 265 stuks.

Projecten

Volledige ontzorging

Doordat de panelen op de wadden eilanden geplaatst worden en het hier af en toe flink kan stormen,  zullen de frames verankerd worden aan het dak.  Dit in combinatie met een onderconstructie van van der valk Solar systems. De montagesystemen voor zonnepanelen van Van der Valk Solar Systems zijn ontwikkeld met alle aandacht voor dak- en windbelasting en voldoen daarmee aan de hoogste veiligheidseisen en wereldwijd geldende normeringen.

Omvormers
Wij maken gebruik van SolarEdge Optimizers + Omvormer. Hiermee halen we uit elk afzonderlijk zonnepaneel het maximaal mogelijk rendement. Elk paneel heeft zijn eigen optimizer en deze optimizers zijn verbonden met de omvormer. Hierdoor is het SolarEdge systeem in staat om meer energie met een zonnepanelen systeem op te wekken in vergelijking met een traditioneel systeem.

Uw eigen zonnepanelen

Wilt u meer informatie over dit project of heeft u interesse in uw eigen zonnepanelen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen u graag alle (on)mogelijkheden.

Projecten