Home

Betrokken bij de regio

Faber Wijnberg is al jaren een bekende naam op Ameland. Wij hebben een goede band opgebouwd met onze klanten en voelen ons daardoor betrokken bij deze regio’s.

Dit laten we graag zien door verschillende activiteiten een financieel steuntje in de rug te geven. Van een nieuw tenue voor een sportvereniging tot hoofdsponsor van het Bootwaterenfestival en SC Amelandia. Faber Wijnberg zet zich graag in voor de regio.

Wij krijgen dagelijks vele verzoeken om een evenement, een vereniging, activiteit of goed doel te sponsoren. Hoe goed sommige doelen ook zijn, Faber Wijnberg kan helaas niet alle sponsorverzoeken honoreren. We hebben een beperkt sponsorbudget dat we gericht inzetten. Sponsorverzoeken kunnen via het contactformulier onderaan deze pagina worden ingediend. Wij beoordelen deze verzoeken en maken bewuste keuzes.

Sponsoring

Voetbalvereniging Sportclub Amelandia

Op 1 september 1946 volgde er een fusie tussen de voetbalvereniging HVV, de herengymnastiekvereniging DOS en de handbal- en gymnastiekvereniging-dames Atalanta. Op voorstel van Cor Wijnberg werd de nieuwe en huidige naam Sportclub Amelandia aangenomen. Naast de voetbalactiviteiten biedt Amelandia ook nog Volleybal, Tennis en Badminton aan hun leden.

Sponsoring

Bootwateren Festival

Sinds 2001 wordt door de speciaal opgerichte Stichting Muzikaal Bootwateren een muzikaal festival georganiseerd. Gedurende deze dag vertonen dweilorkesten en (shanty)koren (ruim 800 artiesten) hun muzikale kunsten op een aantal podia, welke verspreid door het dorp Hollum staat opgesteld. Daarnaast ook activiteiten voor de kinderen en spraakmakend straattheater tussen de verschillende podia. ‘s Avonds organiseren diverse horecagelegenheden een gezellige avond met live muziek. Het is een festival zonder wedstrijdelement waarbij gezelligheid voorop staat.

De naam “bootwateren” vindt zijn oorsprong in de goede afloop van een reddingsactie. Dit werd vroeger gevierd in een plaatselijk café onder het genot van 2 borrels en een sigaar welke als beloning werden verstrekt door de reddingmaatschappij. Tegenwoordig wordt na afloop van een demonstratie van de paardenreddingboot het “bootwateren” nog altijd in stand gehouden.

Sponsorverzoeken

Vul onderstaand formulier in voor uw sponsorverzoek.

Aanvragen sponsoring

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.